• 1402/09/08 - 15:15
  • 396
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در سومین نشست هم اندیشی فصل حضور مطرح شد؛

توجه به کرامت انسانی در نظام سلامت مغفول مانده است/لزوم توجه کافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در سومین نشست از سلسله نشست‌های مسئله محور استادان دانشگاه‌های استان، مهمترین چالش‌های حوزه سلامت را مورد توجه قرار داد و بر لزوم توجه کافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت تأکید کرد.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر مهدی مصری در سومین نشست از سلسله نشست‌های مسئله محور استادان دانشگاه‌های استان قم که با حضور معاونین وی و همچنین مسئولان استانی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، در سخنانی با عنوان چالش‌های حوزه سلامت در استان قم با تمرکز بر دو مسئله «کرامت بیماران و مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانش‌آموختگان حوزه و دانشگاه» اظهار داشت: برگزاری این نشست‌ها به‌منظور ارائه راهکارهای استانی و کشوری برای حل چالش‌ها و مسائل مهم هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم چالش‌های حوزه سلامت را مورد توجه قرار داد و گفت: عدم توجه به حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماری سبب به وجود آمدن بسیاری از چالش‌ها شده و توجه آحاد جامعه و مدیران و مسئولان به این موضوع را در عمل می‌طلبد.

وضعیت خدمات دندانپزشکی نامطلوب است

وی با عنوان مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت ابراز داشت: فرسودگی تجهیزات بیمارستان‌ها، تراز منفی بیمارستان‌ها به‌ویژه مراکز درمانی 100 و 200 تخت خوابی؛ مراکز درمانی تک تخصصی؛ وضعیت نامطلوب خدمات دندانپزشکی؛ پایدار نبودن منابع اختصاصی وزارت بهداشت؛ مالیات ارزش‌افزوده؛ ارزان بودن سیگار؛ هزینه حوادث و بلایای طبیعی و غیرمترقبه؛ تغییر سبک زندگی مردم و رفتن عادت‌های غذایی مردم به سمت غذاهای فست فود و همچنین آسیب‌های اجتماعی می‌توانند منجر به چالش‌هایی در حوزه سلامت کشور شوند.

دکتر مصری افزود: تنزل فرهنگ سلامت همگانی؛ کمبود خدمات تخت‌های توان‌بخشی و افزایش جمعیت سالمندی؛ افزایش 30 درصدی سالمندی در سال‌های آینده؛ بار مالی ناشی از درمان اتباع خارجی؛ عدم دسترسی به اطلاعات بهداشتی اتباع خارجی در حوزه‌های بیماری‌های واگیر و غیرواگیر؛ اختصاص نیافتن منابع برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و لزوم ارتقاء استانداردهای رفاهی جامعه برای ارتقاء آن از دیگر چالش‌های مهم حوزه سلامت هستند.

لزوم توجه کافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: گرایش جامعه به‌ویژه جوانان به انجام عمل‌های زیبایی؛ توجه ناکافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت؛ لزوم توجه به انسجام و امید اجتماعی از طریق خلق ارزش‌های مشترک در جامعه؛ لزوم توجه خیرین سلامت به نیازهای واقعی نظام سلامت؛ مسئولیت‌پذیری اجتماعی و لزوم مدیریت و همگرا شدن برای حل مشکلات استان و کشور از دیگر مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت هستند.

توجه به کرامت انسانی در نظام سلامت مغفول مانده  است

دکتر مصری در ادامه مسئله لزوم توجه به حفظ کرامت ذاتی و انسانی به بیماران و مددجویان را مورد توجه قرار داد و گفت: بر اساس آموزه‌های انسانی و دینی بعد از یاد خدا، توجه به کرامت انسانی در نظام سلامت مغفول مانده  است؛ به تعبیری حفظ کرامت انسانی یک تکلیف است چراکه مسیر طغیان و عصیان را به روی انسان می‌بندد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خود نگهداری در ارتباط مؤثر در کادر سلامت با مردم؛ عدم شتاب‌زدگی در تشخیص و درمان؛ آداب طبابت بومی و احترام به فرهنگ بیمار؛ مؤلفه وفاداری به بیمار و تحمل زبان؛ لزوم تواضع و مواجهه مناسب با مشکلات بیمار مهم‌ترین مؤلفه‌های حفظ کرامت انسانی نسبت به بیماران و مددجویان هستند.

وی در ادامه به ارائه راهکارهای اخلاقی و دینی در راستای حفظ کرامت انسانی بیماران پرداخت و عنوان کرد: توجه به حدود الهی در مراکز درمانی؛ تمرین منطق و استدلال؛ تمرین سیاست ورزی؛ تمرین بخشش، احسان و عدالت ورزی؛ شناسایی رذایل اخلاقی و جایگزینی با فضایل اخلاقی و همچنین سرزنش وجدان در صورت لزوم مهم‌ترین این راهکارها هستند.

توجه به پیشگیری و بهداشت راهکاری مهم برای مدیریت سلامت در حفظ کرامت انسانی بیماران

به گفته دکتر مصری توجه به پیشگیری و بهداشت برای کاهش بار بیماری‌ها در جامعه؛ توجه به نوع چهار پیشگیری یعنی پرداختن به سبک زندگی سالم و عدم اقدامات ناایمن بهداشتی؛ توجه جدی برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و سرطان‌ها مهم‌ترین راهکارهای مدیریت سلامت برای حفظ کرامت انسانی بیماران هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان سخنانش مسئولیت‌پذیری اجتماعی را مورد توجه قرار داد و گفت: موضوع مهم و با اهمیت در این رابطه توجه به محله محوری و حوزه‌های پیشگیری است که عقلانی زیستن و داشتن سبک زندگی سالم کمک شایانی به داشتن مسئولیت‌پذیری بالا و عبور از چالش‌ها می‌کند.

گفتنی است این سلسله نشست‌های تخصصی که به‌منظور هم‌اندیشی و هم‌افزایی نخبگان در عرصه تصمیم‌سازی برگزار می‌شود با حضور سید عباس ذاکریان فرماندار قم، ابوالقاسم مقیمی معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری، دکتر مصری رئیس دانشگاه و معاونین وی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی تقوی رئیس دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در استان قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین طاهری رئیس نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم و جمعی از اساتید و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های استان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم در سالن شهید یخچالی پردیس این دانشگاه برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار,عکس و گزارش تصویری,همایش ها
  • کد خبر : 59441

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید