پرداخت به موقع و منظم معوقات پرسنل و کارکنان دانشگاه مورد تأکید است/ تشکیل کارگروه‌هایی برای حل مشکلات جامعه پرستاری

نشست پرسش و پاسخ پرستاران مراکز درمانی آموزشی استان با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی قم تشکیل و در آن بر لزوم پرداخت به موقع و منظم معوقات پرسنل و کارکنان دانشگاه تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر مجید محبی در نشست پرسش و پاسخ پرستاران مراکز درمانی آموزشی استان از مسئولان دانشگاه که در سالن جلسات معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد، اعتماد و همدلی بین مسئولان و پرسنل و کارکنان دانشگاه را مورد تأکید قرار داد و گفت: اعتقاد قلبی ما این است باید با تمام توان تلاش کنیم تا مطالبات آنان به‌موقع پرداخت گردد تا پرسنل و کارکنان دانشگاه به‌ویژه کادر درمان و جامعه سلامت استان در رفاه کامل باشند.

تأکید بر پرداخت به موقع معوقات پرسنل و کارکنان دانشگاه

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم بر لزوم پرداخت به‌موقع مطالبات پرسنل و کارکنان دانشگاه به‌ویژه جامعه پرستاری تأکید و اظهار داشت: در سنوات گذشته نیز پرداخت اضافه‌کار و کارانه کارکنان و مجموعه دانشگاه در دولت‌های مختلف تأخیر داشته است اما معاونت توسعه فعلی تمام تلاشش پرداخت به‌موقع معوقات است.

وی افزود: مطالبات دانشگاه از بیمه‌های تأمین اجتماعی و سلامت ۴۵۰ میلیارد تومان است که ۶۰ درصد این مطالبات مربوط به تأمین اجتماعی و مابقی به بیمه سلامت برمی‌گردد که در صورت پرداخت این موقعات مشکل پرداختی‌ها حل خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم به تلاش مسئولان دانشگاه برای پرداخت معوقات پرسنل و کارکنان دانشگاه به‌ویژه کادر درمان بیمارستان‌ها اشاره و تأکید کرد: با وجود تمام مشکلاتی که در حوزه تأمین اعتبارات جهت پرداخت  معوقات وجود دارد مسئولان حوزه مالی و توسعه دانشگاه تمامی تلاش خود را برای پرداخت معوقات ازجمله اضافه‌کاری‌ها و کارانه‌ها دارند.

تشکیل کارگروه‌هایی برای حل مشکلات جامعه پرستاری

دکتر محبی همچنین تشکیل کارگروه‌هایی برای حل مشکلات جامعه پرستاری را ضروری دانست و گفت: با تعامل، همفکری، همدلی و اعتماد به یکدیگر در چارچوب قانون می‌توان حل مشکلات را تسریع کرد.

دکتر پور رضا معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این نشست، با بیان اینکه تنها رشته‌ای که در دانشگاه دارای صنف و ساختار و اداره است را رشته پرستاری برشمرد و اظهار داشت: مسئولان دانشگاه در خصوص نحوه تعرفه گذاری و احقاق حقوق جامعه پرستاری مجبور و ملزم به رعایت شیوه‌نامه‌ها و قوانین هستند.

دکتر پور رضا بیان کرد: وظیفه همه ما منظم کردن پرداخت‌ها و قدم برداشتن در راستای پیگیری و حل مسائل است که با تشکیل کارگروه‌ها و احصای موارد قابل‌پیگیری و استفاده از تجربیات مسئولان مجرب، سابق و فعلی می‌توان مشکلات و مسائل پیش رو را حل کرد.

معاون توسعه مدیریت منابع و توسعه دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: اینکه بگوییم مشکلات را نمی‌توان حل کرد اشتباه است؛ چراکه اگر دستورالعمل و آیین‌نامه در موارد بیان‌شده وجود دارد باید در خصوص آن دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها پاسخگو باشیم و به دنبال  راه‌حل مسائل برویم.

پور رضا در پایان خاطرنشان کرد: هدف اصلی مجموعه دانشگاه رضایتمندی پرسنل و کارکنان دانشگاه و جامعه سلامت استان بوده و تلاش معاونت  توسعه پرداخت منظم و ماهیانه مطالبات است.

حل بسیاری از مشکلات دانشگاه به دور از تشریفات اداری

دکتر محمود پرهام معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه به مشکل کمبود نیروی پرستاری دانشگاه اشاره و اظهار داشت: برای جبران این کمبود و همچنین جذب کمک پرستاران باید با موافقت وزارت بهداشت انجام پذیرد که امیدواریم انجام این کار در موارد استخدامی بعدی گنجانده شود.

رئیس نظام پرستاری استان قم نیز با بیان اینکه بسیاری از مشکلات دانشگاه ساختاری نبوده و خودساخته است، گفت: باید جسارت و شجاعت حل بسیاری از مشکلات را به دور از نامه‌نگاری‌ها و بروکراسی‌های اداری داشته باشیم چراکه اگر انجام بسیاری از کارها به دور از این تشریفات اداری انجام شود روند انجام بسیاری از امور تسهیل می‌شود.

علی‌اکبر قربانی مطرح کرد: تعرفه گذاری پرستاران دارای دو مشکل اساسی است؛ نخستین مشکل مربوط به میزان منابع اختصاص‌یافته است که به‌صورت دقیق قابل احصاء نیست و موضع بعدی مربوط به میزان باز توزیع منابع است که باید این موضوع از سوی دانشگاه به وزارت بهداشت اعلام شود تا مشکلات مربوط به تعرفه گذاری حل شود.

شایان‌ذکر است در این نشست پرستاران بیمارستان‌های دولتی استان، مترون ها و سوپروایزرها و مسئولان بخش‌های آی سی یو و سی‌سی‌یو این مراکز به بیان مسائل و مشکلات مربوط به جامعه پرستاری در مراکز آموزشی درمانی خود پرداختند؛ عمده مسائل مطرح در این نشست کمبود نیروی پرستار در مراکز درمانی، عدم رعایت عدالت در پرداخت تعرفه‌ها و همچنین به‌روز نبودن تعرفه گذاری‌های پرداختی‌های پرستاران و لزوم بازنگری در اکسل پرداخت تعرفه گذاری، عدم پرداخت به‌موقع رفاهیات، لزوم فراهم ارتقای سطح علمی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی قم به ویژه جامعه پرستاری، فراهم کردن تشویقی برای پرستاران و نبود تیم اعزام نوزادان بیمارستان حضرت معصومه(س) به بیمارستان‌های تهران، لزوم برقراری فوق‌العاده خاص و اعتباربخشی به بیمارستان‌ها، مشکلات مربوط به لباس پرسنل و کارکنان به خصوص جامعه پرستاری، مشکلات مربوط به ایاب و ذهاب برخی پرسنل، نبود مهدکودک در برخی مراکز درمانی، لزوم حفظ کرامت جامعه پرستاری، بی‌انگیزگی پرستاران نسبت به شغلشان و چرایی عدم جذب نیروهای جدید پرستاری در آزمون استخدامی سال جاری با وجود کمبود شدید نیرو ازجمله مهم‌ترین موارد مطرح‌شده در این نشست از سوی پرستاران حاضر در نشست بودند.

همچنین مقرر گردید این جلسات ادامه‌دار بوده و به‌صورت دوره‌ای با حضور مسئولان و صنف‌ها و گروه‌های مختلف حوزه سلامت استان برگزار شود.

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید