• 1402/08/19 - 10:20
  • 97
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مهمترین توصیه‌های بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا از سوی دانش‌ آموزان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگویی با اشاره به آغاز سال تحصیلی دانش آموزان به بیان مهم‌ترین توصیه‌های بهداشتی که منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا در میان این قشر از جامعه می‌شود پرداخت.

به گزارش وبدا قم، دکتر مجید اصغری در گفت‌وگویی با اشاره به آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: دانش آموزان بخش عظیمی از محصلین را شامل می‌شوند که هرساله با فرارسیدن ماه مهر و آغاز سال تحصیلی با شور و انگیزه به کلاس‌های درس می‌روند و اقدام به کسب علم و دانش می‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم حائز اهمیت بودن سلامت جسمی و روحی دانش آموزان و پیشگیری و درمان آنان در این دوره بسیار حساس را مورد توجه قرار داد و گفت: باید مسئولان و مدیران در کنار آموزش و علم‌آموزی، دو مقوله مهم سلامت جسمی و روانی را در مدارس جدی بگیرند و به آن‌ها توجه ویژه داشته باشند.

وی تأکید کرد: مدرسه مهم‌ترین مکانی است که بر سلامت جسمی و روحی دانش آموزان تأثیرگذار بوده و تأمین سلامت دانش آموزان در ابعاد مختلف، یکی از مهم‌ترین راه‌های ارتقای سلامت جامعه است که توجه به آن تأثیرات مثبت بسیاری بر جامعه خواهد داشت.

دکتر اصغری در ادامه ارتقای سلامت جسمی و روانی و رعایت بهداشت فردی دانش‌آموزان را جزو مهم‌ترین موارد سلامت دانش آموزان برشمرد و گفت: با توجه به برودت هوا در فصول پاییز و زمستان و فعالیت دانش آموزان در نیم سال دوم سال، احتمال ابتلای دانش آموزان به بیماری‌های فصلی و واگیردار و امکان شیوع آن در بین سایر دانش آموزان و خانواده‌ها، آموزش‌های اولیه بهداشت فردی اهمیت می‌یابد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم مطرح کرد: آنفلوانزا یک بیماری واگیردار حاد تنفسی است که هرساله با شروع فصل سرما شیوع پیدا می‌کند. عامل این بیماری ویروس است و به‌راحتی از طریق سرفه و عطسه در هوا پخش‌شده و به سایرین انتقال پیدا می­کند؛ بنابراین احتمال ابتلا در محیط‌های شلوغ و بسته مانند کلاس درس بیشتر است.

وی با بیان اینکه با بازگشایی مدارس به دلیل تماس مکرر دانش‌آموزان با یکدیگر احتمال بیمار شدن آن‌ها افزایش می‌یابد، گفت: پیشگیری از تجمعات در فضاهای بسته با تهویه نامناسب، رعایت بهداشت فردی به‌ویژه شستن دست‌ها، رعایت فاصله ایمن، پوشاندن صورت و بینی هنگام عطسه و سرفه، محدود کردن لمس اشیاء و سطوح، پرهیز از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی و استفاده از ماسک مورد توجه هستند.

دکتر اصغری عنوان کرد: پوشاندن دهان و بینی در هنگام سرفه و یا عطسه کردن؛ شست‌وشوی مداوم و مکرر دست‌ها؛ نوشیدن آب و مایعات کافی و استراحت کردن؛ استفاده از داروهای ضدویروسی درصورتی‌که سیستم ایمنی آسیب‌پذیری داشته باشید و بنا به تشخیص و تجویز پزشک؛ عدم استفاده خودسرانه داروهای آنتی‌بیوتیک و پرهیز از حضور در اماکن عمومی و تجمعات اقدامات اساسی هستند که باید دانش آموزان در صورت ابتلا به آنفلوانزا رعایت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان به خانواده‌ها توصیه کرد: فرزند بیمار تا زمانی که به‌اندازه‌ کافی خوب نشده‌اند در خانه بمانند زیرا برگشت زودهنگام کودک بیمار به مدرسه می‌تواند بهبودی او را به تعویق انداخته و سایر دانش‌آموز ران را هم مبتلا کند.

 

  • گروه خبری : اخبار,عکس و گزارش تصویری
  • کد خبر : 59447

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید