فعالیت بیش از 800 نیروی ماما در استان قم
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم مامایی را یکی از از مهمترین ارکان سلامت زنان و دختران دانست و گفت: تعداد نیروهای مامای شاغل در استان قم 860 نفر هستند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز داشت: زایمان فیزیولوژیک به معنی انجام زایمان ایمن، کم درد، طبیعی و بدون مداخلات پزشکی با رعایت حریم خصوصی زائو در کنار همراه ترجیحاً همسر، در محیطی امن و آرام منع عدم تحرک و منع عدم خوردن و آشامیدن است؛ زایمان فیزیولوژیک با مشارکت کامل مادر در فرآیند زایمان صورت میگیرد، این زایمان در وضعیتهای مختلف انجام میشود و آگاهی مادر از روند این پدیده خارقالعاده بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: انواع روشهای کاهش درد زایمان غیر دارویی مثل ماساژتراپی، آروماتراپی، گرمادرمانی، سرمادرمانی، طب فشاری، موسیقیدرمانی، رفلکسولوژی، تن آرامی، تکنیکهای تنفسی و ...که در این حین انجام میشود نهتنها میزان احساس درد مادر را کاهش میدهد بلکه سرعت زایمان و رضایت مادر را افزایش میدهد و سلامت کامل جنین را تضمین میکند.
دکتر محبی خاطرنشان کرد: سزارین یک پدیده با چندین علل بوده که امید است با افزایش ماماهای دوره دیده و ایجاد امکانات و فضاهای لازم در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستانها جهت آموزش به مادران و خانوادهها توجه به بلوکهای زایمانی (خوشایند سازی و تجهیز آنها)، تأمین نیروی انسانی آموزشدیده و کارآمد، حمایت سازمانهای بیمهگر از ماماها و.. شاهد کاهش سزارین و به دنبال آن سلامت مادران و جامعه باشیم.
نظر دهید