• 1402/08/23 - 11:19
  • 88
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

کنترل قند خون مهمترین عامل در جلوگیری از بروز عوارض دیابت

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان قم با اشاره به این که حدود ۱۴.۲ درصد افراد بالای ۲۵ سال کشور به بیماری دیابت مبتلا هستند که رقمی معادل هفت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت کشور می شود، گفت: متاسفانه این بیماری در ابتدا خیلی آثار و عوارض خود را نشان نمی دهد که به آن بیماری خاموش می گویند و خیلی افراد به این بیماری مبتلا هستند اما اطلاعی از آن ندارند.

 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر محمد نیک پور با بیان اینکه در سال ۲۰۱۳ میلادی، سازمان بهداشت جهانی طرحی ارائه که در آن سعی کرد وضعیت بیماری ها را در جهان بررسی کند گفت: بعد از این بررسی ها مشخص شد که برخلاف قبل از سال ۲۰۰۰ که بار بیماری ها بر روی بیماری های واگیردار بود، اکنون این بار به سمت بیماری های غیر واگیر رفته است و ۷۰ درصد مربوط به بیماری های غیر واگیر می شد.
 
وی با بیان این که بار بیماری ها شامل دو مقوله «مرگ و میر» و «عوارض حاصل از بیماری» است افزود: اگر این دو اتفاق در سنین پایین تر از سن امید به زندگی در کشوری اتفاق بیافتد به همان میزان بار بیماری برای آن کشور رقم می خورد.
 
وی خاطرنشان کرد: طی بررسی های انجام شده در کشور ایران، بیشترین بیماری ها در کشور به ترتیب بیماری های غیر واگیر، قلبی و عروقی، سرطان، بیماری مزمن تنفسی و سایر بیماری هاست.
 
نیک پور ادامه داد: با توجه به این مطالب سازمان بهداشت جهانی به این نتیجه رسید که باید رویکرد پیشگیری از سمت بیماری های واگیر به سمت غیر واگیر تمایل یابد و سپس سند ملی بیماری های غیر واگیر در جهان و بعد در کشور و در نهایت در استان قم تدوین شد که در قالب یک سند ۱۰ ساله در حال اجراست.
 
وی اضافه کرد: طی بررسی های انجام شده، ۵۴۰ میلیون افراد مبتلا به دیابت در کل دنیا وجود دارد و احتمال می رود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به رمز ۶۴۰ میلیون نفر برسد که اکثر آنها نوع ۲ دیابت را دارند.
 
وی با بیان این که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک نیز در کل جهان به بیماری دیابت مبتلا هستند گفت: وضعیت بیماری دیابت آنقدر سرعت رو به رشدی داشته که اکنون باید با اقدام های کنترلی بتوانیم از سرعت این بیماری جلوگیری کرده و آن را ثابت نگهداریم.
 
نیک پور با اشاره به این که حدود ۱۴.۲ درصد افراد بالای ۲۵ سال کشور به بیماری دیابت مبتلا هستند که رقمی معادل هفت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت کشور می شود، افزود: متاسفانه این بیماری در ابتدا خیلی آثار و عوارض خود را نشان نمی دهد که به آن بیماری خاموش می گویند و خیلی افراد به این بیماری مبتلا هستند اما اطلاعی از آن ندارند.
 
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان قم تصریح کرد: این بیماری درمان ندارد و فقط می توان با استفاده از دارو، ورزش، تحرک و رژیم غذایی مناسب آن را کنترل و از بروز عوارض آن که صدمات جبران ناپذیری بر بدن می گذارد، جلوگیری کرد.
 
نیک پور با بیان این که شناسایی افراد مبتلا به دیابت خیلی می تواند در جهت اقدام های درمانی و جلوگیری از پیشرفت بیماری تاثیرگذار باشد گفت: در سطح استان قم به موازات کشور برنامه ای داریم که طی آن خطرسنجی بیماری های قبلی و عروقی در بازه زمانی ۱۰ ساله انجام می شود و سلامتی هر فرد از لحاظ فشار خون، قند و کلسترول را بررسی می کنیم.
 
وی گفت: بعد از بررسی و آزمایش های اولیه، افراد در گروه های سبز یا خاکستری، زرد، نارنجی و قرمز طبقه قندی شده و سپس اقدام های درمانی برای هر فرد آغاز می شود تا روند بهبودی و نزدیک شدن فرد به گروه سبز یا خاکستری سریع تر شود.
 
وی با بیان این که اکنون حدود ۳۰ هزار نفر از مردم قم که مبتلا به دیابت هستند تحت پوشش مراکز بهداشتی قرار گرفته اند گفت: افراد بالای ۲۵ سال باید دست کم سالی یک بار میزان قند خون خود را با آزمایش کنترل کنند، چراکه به دلیل سبک زندی امروزی و استفاده از غذاهای فست فودی، میزان ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت و قلبی و عروقی روز به روز رو به افزایش است.
 
نیک پور با اشاره به اینکه ۸۹ پایگاه سلامت، ۴۲ مرکز خدمات جامع سلامت و ۶۰ خانه بهداشت در استان قم مشغول به فعالیت هستند گفت: خیلی از مردم از خدماتی که در این مراکز ارائه می شود بی اطلاع هستند.
 
وی اضافه کرد: بالغ بر ۹۹ درصد از خدماتی که در این مراکز ارائه می شود به صورت رایگان است و افراد می توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی، میزان قند خون خود را کنترل کنند.
 
نیک پور با بیان این که انتظار می رود حدود ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت استان قم به بیماری دیابت مبتلا باشند گفت: مهمترین عامل کنترل عوارض دیابت، کنترل قند خون است و با استفاده از رژیم غذایی مناسب، تحرک، ورزش، عدم استعمال دخانیات و الکل می توان از بروز عوارض آن جلوگیری کرد.
 
وی به عموم مردم توصیه کرد حتما با آزمایش های دوره ای، میزان قند خون خود را کنترل نمایند، کسانی که مبتلا شده اند قند خون را مرتب کنترل کنند تا به عوارض بیماری دچار نشوند و کسانی که متاسفانه دچار عوارض بیماری شده اند باید با اقدام های درمانی از پیشرفت عوارض در بدن با استفاده از دارو، جلوگیری کنند.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 59218
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید