• 1401/09/30 - 11:59
  • 284
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نکات و توصیه‌های تغذیه‌ای شب یلدا

یلدا طولانی‌ترین شب سال، بهانه‌ای برای شب‌نشینی و دورهم جمع شدن است که با چیدن سفره‌ای رنگارنگ و مملو از خوراکی‌ها سپری می‌شود؛ اما نکته حائز اهمیت در این میان مصرف متعادل مواد غذایی است تا دچار عوارض ناشی از پرخوری از این مواد نشویم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، استفاده از صیفی‌جاتی مثل لبو، شلغم، کدو حلوایی و هویج به دلیل وجود املاح، ویتامین و عوامل آنتی‌اکسیدانی بالایی که دارند ضد سرطان هستند؛ که برخی جداجدا و برخی با هم می‌پزند که در این شب‌ها به دلیل سرد بودن هوا مردم علاقه دارند گرم مصرف کنند.
 
همچنین توصیه می‌شود انار دانه قرمز و دانه مشکی، خرمالو، پرتقال، لیموشیرین و... که دارای آنتی‌اکسیدان هستند؛ به‌ویژه در حال حاضر که فصل سرد است مصرف شوند.
 
میوه‌های خشک مثل برگه زردآلو، برگ قیصی، خرما، کشمش و مویز و همچنین مغز پسته و بادام خام که بو داده نباشند و نمک نداشته باشند توصیه می شود.
 
در مورد استفاده از انواع تخمه هم باید گفت تخمه‌هایی که بو داده بوده و نمک نداشته باشند مغذی هستند؛ هرچند در این خصوص نباید زیاده‌روی کرد؛ همچنین توصیه می‌کنیم به دلیل چربی بالای آن یک الی دو مشت بیشتر استفاده نشود.
 
استفاده از تنقلات بی‌ارزش مثل چیبس و پفک، شکلات و انواع شیرینی ‌تر و خشک توصیه نمی‌شود و در صورت مصرف خیلی کم استفاده شود.
 
استفاده نکردن از غذاهای چرب و سرخ‌شده مورد تأکید بوده و در صورت استفاده از ماهی بهتر است آن را بخارپز، کبابی و داخل فویل در فر بپزیم چراکه سرخ کردن غذا سبب سفت و محکم شدن بافت خارجی غذا می‌شود؛ همچنین به دلیل سرد بودن ماهی بهتر است کنار ماهی فلفل، زردچوبه، دارچین و زیره استفاده شود.
 
توصیه می‌شود شهروندان امروز فعالیت بدنی خود را نسبت به روزهای دیگر بیشتر کنند تا بیماری‌های چاقی به‌ویژه چاقی شکمی افزایش پیدا نکند.
 
استفاده از رنگ‌دانه‌ها به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی که دارد به‌شدت توصیه می‌شود؛ چراکه رنگ قرمز لبو، رنگ زرد و نارنجی هویج، رنگ نارنجی کدوحلوایی و خود بنفش شلغم در سلول‌های ما تجمع پیداکرده و مجموعاً عوامل آنتی‌اکسیدانی ایجاد می‌کند که عمدتاً پیشگیری از سکته و سرطان می‌کنند.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 55667

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید