دکتر مصری: برای حضور ملموس علوم پایه در زندگی بشری توسعه مباحث میان رشتهای ضروری است.
در گذشته اغلب رشتهها تک تخصصی بود و رشتههای علوم انسانی خیلی در سایر رشته ها نافض نبود اما امروزه اندیشمندان دریافتند مسائل بشری را نمیتوان با رشتههای تک تخصصی حل کرد و علوم میان رشتهای مطرح شد. در کشور ما هم پس از انقلاب، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مراکز علمی مربوطه بحثهای میان رشتهای برای کمک به حل مسائل پیچیده طراحی و ایجاد شد.
اخلاق یکی از موضوعات میان رشتهای مهمی است که در همه علوم باید در نظر گرفته شود و طب با توجه به این که با سلامت جسم انسان در ارتباط است از این قاعده مستثنی نیست از قبیل سود رسانی، عدم ضرررسانی، اجرای عدالت، رفتار منصافانه و... در علم پزشکی به کمک میآید تا خدمت رسانی با جنبههای فطری بشر منطبق گردد.
برای تولید و توسعه دانش بشری، ورود معنویت، الهیات، فلسفه، منطق، تاریخ، روانشناسی به علوم پایه و علم پزشکی ضروری است بنابراین نقش علوم میان رشتهای نمیتوان را در بسط و گسترش علوم کاربردی نمیتوان نادیده گرفت زیرا باعث افزایش کارایی این علوم میشود.
علوم انسانی باعث جهتدهی به جامعه میشود و مسیر و مقصد حرکت جامعه را مشخص میکند اما علوم پایه نقش پشتوانه دارد که به کمک علوم انسانی میتواند در زندگی کاربردی شوند. امروزه مراکز علمی در کنار تولید علم، باید بتوانند مسائل مربوط به مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی را با شرایط روز تطبیق بدهند تا بتوانند پاسخوی نیازهای بشر امروزی باشند.
نظر دهید