• 1402/12/04 - 11:20
  • 102
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جایگاه سلامت معنوی قرآن بنیاد و جوانان توسط پژوهشگران بررسی شد

نشست تخصصی از هشتمین همایش سلامت معنوی اسلامی با موضوع « سلامت معنوی قرآن بنیاد و جوانان» با ارائه چند دانشجو از دانشگاه علوم پزشکی قم و دانشگاه بقیة الله و با حضور اساتید مدعو و همچنین دکتر مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در سالن اجتماعات غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر منطقی با اشاره به الگوهای چند بعدی در جهان امروز گفت: الگو ممکن است پلی برای تبدیل جامعه موحد به جامعه مشرک شود زیرا بچه ها حتی از 15 ماهگی الگوبرداری می کنند و این الگوبرداری در طبع انسان وجود دارد و در ابعاد مختلف زندگی او اثرگذار است.  

وی با بیان اینکه سیر تاریخی الگوها اینگونه بوده که در ابتدا تک بعدی بودند و ویژگی های ظاهری شان مورد تقلید قرار می گرفت، گفت: در چند دهه اخیر الگوها دو بعدی شدند و جریان ورزشی و هنری در هم ادغام شدند ولی در حال حاضر الگوها چند بعدی شدند و مانند بی تی اس ها چند برابر الگوهای سابق اثرگذار هستند.

وی با بیان اینکه در فضای بی تی اس استعدادیابی از سنین پایین صورت می گیرد و برای افرادی که انتخاب می شوند حتی جراحی های پلاستیک را در نظر می گیرند و سبک زندگی آنها را کمپانی ها تعیین می کنند، گفت: سفید کردن پوست، رنگ کردن موها و سایر جراحی های زیبایی در دستور کار آنها است و آنها را از ازدواج منع می کنند تا هواداران، آنها را همسر بالقوه خود در نظر بگیرند و به آن ها انس بگیرند.

دکتر منطقی با بیان اینکه محتوایی که ارائه می کنند محتوای جذابی است و جوان هایی را داریم که می گویند بی تی اس من را از خودکشی منصرف کرده است، گفت: ابعاد روان شناختی را در موسیقی های خود مطرح می کنند، مسائل جوانان را مطرح می کنند و اعتماد به نفس و شناخت به مخاطبان خود می دهند ولی زاویه های انحرافی بسیار شدید را هم دارند.

پژوهشگر حوزه سلامت معنوی با بیان اینکه کمپانی بی تی اس تبلغات خاص و تورهای جهانی دارند و با خبرگزاری های زرد مرتبط هستند تا بتوانند الگوها را در سطح گسترده تری ترویج کنند، گفت: حتی عروسک های این هفت نفر بی تی اس را طراحی و تولید کرده اند تا بچه ها از کودکی با این ها انس بگیرند.

وی با بیان این که کمپانی بی تی اس اهداف مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، عقیدتی، زیست محیطی و روانی رادنبال می کند، گفت: این کمپانی در درجه اول به دنبال پول است ولی نهایتا تبلیغ هایشان فرهنگ آمریکایی و برندهای آمریکایی را تبلیغ می کند و اهداف اقتصادی مشخصی را دنبال می کند تا تأثیراتی در سطح فردی و اجتماعی روی فرهنگ، روان، سبک زندگی و محیط زیست هواداران خود بگذارد.

دکتر منطقی الگوهای چند بعدی را به شدت در دنیای امروز تأثیرگذار دانست و گفت: سبک زندگی را از تکلیف مداری به لذت مداری تغییر می دهند و تحول های روانشناختی در کاربران خود ایجاد می کنند و با بالا بردن هیجانات، منطق را در نسل جدید تضعیف می کند.

در ادامه علیرضا رحیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به کارهایی که نباید کرد تا تربیت صحیحی اتفاق بیفتد، گفت: امروز بشر دچار یک چالش است که خود را دچار بحران می کند و به دنبال راه حل می گردد که چطور خود را نجات دهد بنابراین ما باید شرایط زیستی خود را به گونه ای کنیم که دچار آسیب نشویم.

وی با بیان اینکه اگر ایمان مردم قوی شود همه آسیب ها از بین می رود، گفت: مشکل ما این است که در مسائل تربیتی بنیادی کار نمی کنیم و اگر مردم با معنای واقعی دین و آموزه های دینی آشنا شوند و منطبق با آموزه های دینی نسل جوان و نوجوان خود را تربیت کنیم تلاشهای شیطان و آسیب ها به ثمر نخواهد رسید.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم با بیان اینکه شبهات و آسیب های فرهنگی و اخلاقی وقتی مؤثر است که انسان از مسیر فطرت خود خارج شود، گفت: اگر در کلاس های درسی خود بتوانیم مبانی فکری دانش آموز را قوی کنیم بی تی اس ها و امثال آنها نمی توانند به نتیجه برسند و تأثیرگذار باشند.

همچنین پرفسور اسکات از اساتید دانشگاه اهل کشور جمهوری چک با بیان اینکه  پیروی و اطاعت قوی از گام های پیامران اقتضا می کند که پزشکان نباید فقط به درمان بپردازند و خود را به دانش پزشکی و تجربه های طبابت محدود کنند، افزود: پزشک خوب باید به مبانی و بنیان های معنوی ضروری در درمان توجه داشته باشد که موجب تندرستی و امید در بیمار می شود و در نتیجه این رویکرد بتواند بیمار خود را بهبود بخشد و او را برای مبارزه با رنج و درد بیماری قوی کند.

وی گفت: پزشک بودن اقتضا دارد که به شخصیت یک نفر و روح او بپردازیم و آن را تقویت کنیم و بتوانیم توانایی روحی او را به شکل عمیقی ارتقا ببخشیم تا بتواند در فرایند درمان این ابزار لازم را کسب کند و از قدرت الهی در بازیابی صحت و سلامت استفاده کند.

پرفسور اسکات افزود: وقتی یک بیمار به یک پزشک اعتماد می کند و سلامت خود را به او عرضه می کند آن پزشک باید از خود بپرسد که آیا من ارزش این اعتماد را دارم؟ اگر پیامبران که الگوهای اخلاقی ما برای زیست درست هستند چگونه با این بیمار برخورد می کردند؟ آیا اگر پیامبر جای من بودند صرفا به علایم فیزیکی فرد توجه میکردند یا به روح بیمار و ابعاد معنوی درمان نیز توجه داشتند؟

وی گفت: اگر یک پزشک توجه همه جانبه به بیمار خود نکند و ابعاد فیزیکی، روان شناختی و معنوی را نادیده بگیرد نه تنها ممکن است فرایند درمان به نتیجه نرسد بلکه ممکن است به بیمار آسیب برساند.

پژوهشگر جهان اسلام افزود: توصیه متواضعانه من به مدارس و دانشکده های پزشکی این است که یک رویکرد کلی نگر و همه جانبه به پزشکی را در پیش گیرند که تمام ابعاد یک بیمار را در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: فقط در صورت اتخاذ این رویکرد همه جانبه است که پزشکان می توانند به صورت کامل وظیفه خود را نسبت به بیماران ادا کنند و جامعه سالم و تندرست را داشته باشند و به رسالت خود که حفاظت از سلامت جامعه است برسند و به صلح در هر دو جهان دنیا و آخرت دست پیدا کنند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 60534
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید