rel_news

برگزاری کارگاه مهارت و فنون مشاوره فرزند آوری/ورود فعالان مراکز بهداشتی به موضوع جمعیت یکی از رسالت‌های اصلی آنان است

  • 1402/07/25 - 09:08
  • 433
  • NIAFAM_newsCode : 58866
  • NIAFAM_newsGroup : اخبار,عکس و گزارش تصویری

کارگاه مهارت و فنون مشاوره فرزندآوری دانشگاه علوم پزشکی قم به همت معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار و در آن بر لزوم ورود فعال و مؤثر فعالان مراکز بهداشتی به مسئله و موضوع جمعیت و ارائه مشاوره به خانواده‌ها تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، زینب عبدالهی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم در کارگاه مهارت و فنون مشاوره فرزند آوری در سالن امام علی(ع) ستاد دانشگاه، در سخنانی یکی از مسائل جدی کشور را مسئله تحدید نسل و کنترل جمعیت دانست و اظهار داشت: این موضوع ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی و امنیتی کشور را مورد تهدید جدی قرار می‌دهد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم به تشکیل ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ریاست استاندار در استان اشاره و ابراز داشت: شناسایی موانع و اجرای قانون و نظارت بر حسن اجرای آن در حوزه جمعیت و همچنین فرهنگ‌سازی در عرصه قانون دو وظیفه مهمی است که برای خود در این ستاد تعریف کرده‌ایم.

وی همچنین به پیام مقام معظم رهبری به فعالان عرصه جمعیت پیرامون فرهنگ‌سازی نظام بهداشتی اشاره و اظهار کرد: شما به‌عنوان فعالان عرصه بهداشت نقش جدی در زمینه جوانی و رشد جمعیت دارید چراکه صحبت‌ها و ارائه نظرات و مشاوره‌های بهداشتی شما عزیزان برای مراجعین و خانواده‌ها در رشد جمعیتی کشور بسیار تأثیرگذار است.

عبدالهی در ادامه به انعقاد تفاهم‌نامه دانشگاه علوم پزشکی قم و ستاد جوانی جمعیت استان اشاره و عنوان کرد: یکی از مفاد تفاهم‌نامه دانش‌افزایی و برگزاری جلسات و کارگاه‌های مرتبط با حوزه جوانی و رشد جمعیت است که باید موردتوجه جدی قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم همچنین بر لزوم شناسایی موانع و عوامل فرزند آوری تأکید و تصریح کرد: باید حداکثر تلاش خود را برای رفع این موانع داشته باشیم.

وی در پایان با بیان اینکه ریشه نخست موانع فرزند آوری در کشور مسائل اقتصادی نیست و این کارگاه‌ها کمک می‌کند اشراف به این موضوع داشته باشیم، گفت: بسیاری از خانواده‌ها پیامدهای نداشتن فرزند را نمی‌دانند و تأخیر در فرزند آوری سبب ناباروری آنان شده است؛ لذا ورود فعال و مؤثر فعالان مراکز بهداشتی به مسئله و موضوع جمعیت و ارائه مشاوره به خانواده‌ها یکی از رسالت‌های آنان اصلی است.

همچنین در ادامه این کارگاه دکتر حسین گلرخی دکتری مشاوره روانشناسی و استاد دانشگاه به بیان چالش‌های فعلی حوزه جمعیت، تاریخچه جمعیتی کشور، آسیب‌های بی‌فرزندی، تک‌فرزندی و دو فرزندی و عدم تمایل برخی مردم برای داشتن فرزند یا داشتن تعداد فرزند بیشتر پرداخت و آسیب‌های بی‌فرزندی یا اصل داشتن فرزند و فطری و غریزی بودن این موضوع را مورد بررسی قرار داد.

به گفته دکتر گلرخی افزایش اعتمادبه‌نفس، ایجاد سلامت روان بیشتر، ایجاد شادی و نشاط پایدارتر، افزایش بازدهی و بهره‌وری مادر در صورت داشتن فرزند، افزایش طول عمر و افزایش امید به زندگی در والدین، افزایش سلامت جسمی و روانی مادر، کاهش سرطان‌های مختلف در مادر و افزایش هوش کلامی و قدرت کلامی در مادر بر اساس یافته‌های علمی ازجمله عوامل مهمی هستند که در صورت تولد فرزند در یک خانواده و به‌ویژه برای مادر اتفاق می‌افتد.

وی افزود:همچنین افزایش پذیرش خود به دلیل غنی بودن این نقش و بالا رفتن اعتمادبه‌نفس،افزایش انعطاف‌پذیری و سازگاری بیشتر در والدین، افزایش دقت و تمرکز و نقش نوه در زندگی پدربزرگ و مادربزرگ از دیگر عوامل و تغییرات مهمی هستند که در زندگی یک خانم و آقا بعد از تولد فرزند در آن خانواده به وجود می‌آید.

{author_name}
NIAFAM_imageAuthor :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید