• 1401/09/01 - 14:02
  • 472
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برنامه‌های توسعه‌ای و اسناد بالادستی کشور بر اساس پیوست " کم آبی ذاتی" اجرا شوند

دبیر چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران گفت: هدف‌گذاری کلان اعم از برنامه‌های توسعه‌ای و اسناد بالادستی باید با توجه به پیوست "کم‌آبی ذاتی" به مرحله برنامه‌ریزی و اجرا درآیند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر رحیم عالی در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره «علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران» به وضعیت مصارف آب شیرین در دسترس در دنیا اشاره و اظهار داشت: این وضعیت نشان می‌دهد فشار تقاضا بر عرضه و همزمان کاهش کیفیت با شتاب بسیاری در حال افزایش است.

دبیر چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران با بیان اهمیت آب به‌عنوان ثروتی غیرقابل جایگزین و مایه حیات گفت: امروزه این ثروت صرفاً جنبه سلامتی، صنعتی و تفریحی ندارد؛ بلکه مقوله‌ای است که می‌بایست از پنجره اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی به آن نگریست.

وی ابراز داشت: در قرن پیش رو آب و نحوه مدیریت آن پاشنه آشیل بسیاری از جوامع و دولت‌ها خواهد بود و حتی برآوردها از بازآرایی تمدنی تحت تأثیر آب و منابع آبی در آینده حکایت دارد.

به گفته دکتر عالی جوامع پیشرو جوامعی خواهند بود که برنامه نظام‌مند، فراگیر و جامعه‌محور در موضوع آب و متعاقب آن پساب‌های تولیدی با رویکرد توسعه پایدار دارا باشند که این موضوع کاری سخت است اما دست‌یافتنی و برای دستیابی به گزاره‌های فوق‌الذکر قبول مسئولیت و یا پاسخگویی مدیران و مردم در بستر فضای تعاملی و آموزه‌های دینی و اخلاقی بسیار راهگشا و الهام‌بخش خواهد بود.

دبیر چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران ابراز داشت: برای همه متخصصین، مدیران، علاقه‌مندان و متفکرین در حوزه آب کاملاً روشن است که کشور ایران با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی همواره در معرض" کم‌آبی ذاتی" قرار دارد؛ بنابراین هدف‌گذاری کلان اعم از برنامه‌های توسعه‌ای و اسناد بالادستی با توجه به پیوست "کم‌آبی ذاتی" به مرحله برنامه‌ریزی و اجرا درآیند.

به گفته دکتر عالی عدم وجود الگوی یکسان بارش و از طرفی تنوع کمی و کیفی منابع آب در مناطق مختلف کشور بر لزوم تقویت مدیریت‌های محلی جامعه‌محور را دوچندان می‌کند.

دبیر چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران اظهار کرد: مدیریت جامعه‌محور، مدیریت مشارکتی و ارزش مدارانه است که توان مدیریتی در حوزه آب و پساب‌های تولیدی از محدوده فردی و سازمانی به مدیریت جمعی و اثرگذار تبدیل می‌شود.

به گفته دکتر عالی کنگره امسال به‌عنوان چهارمین کنگره آب و فاضلاب ایران پس از سه دوره موفقیت‌آمیز در راستای پاسخ به این دغدغه‌ها طراحی‌شده است؛ با وجود ظرفیت‌های بالای علمی و فناوری در حوزه آب و فاضلاب در کشور به‌ویژه رشد و توسعه کشورهای فناور و دانش‌بنیان صنعت آب و فاضلاب در دهه اخیر تحولات چشم‌گیری و آینده‌ای درخشان در این رابطه مورد انتظار است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 55246

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید