• 1394/05/21 - 11:37
  • 618
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دکتر ایرانی خواه در مراسم تجلیل از پرسنل امداد هوایی اورژانس 115 قم

امداد هوایی یکی از مدرن ترین خدماتی است که در قالب طرح تحول نظام سلامت به هموطنان ارائه می گردد.

مراسم اولین سالگرد افتتاح پایگاه امداد هوایی اورژانس 115 قم و تجلیل از پرسنل این پایگاه با حضور ریاست دانشگاه علوم پزشکی قم و جمعی از مدیران استانی ، در بیمارستان شهید بهشتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم،‌آقای دکتر ابوالفضل ایرانی خواه در مراسمی که ظهر امروز با حضور رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی قم، رئیس و معاون مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی، رئیس عملیات ناجا، جمعی از پرسنل اورژانس و کادر پروازی اورژانس هوایی قم به مناسبت نخستین سالگرد فعالیت اورژانس هوایی قم در سالن آمفی تئاتر بیمارستان شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به یک ساله شدن فعالیت اورژانس هوایی قم افزود: این اقدام در راستای تحقق اهداف بلند نظامت سلامت بسیار مهم بوده است.

وی با بیان اینکه دستیابی به اورژانس هوایی محدود به چند کشور جهان است اضافه کرد: این مسئله جنبه حیاتی بسیاری داشت و خوشبختانه محقق شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به حوادث ترافیکی آمار حوادث جاده‌ای در کشور را بسیار بالا ذکر کرد و ادامه داد: این آمار از استاندارد جهانی بالاتر است و باید برای کاهش آن برنامه‌ریزی و فرهنگ سازی لازم صورت گیرد.

دکتر ایرانی‌خواه با بیان اینکه در بسیاری از این حوادث مجروحان از چرخه تولید جامعه خارج و پس از چند سال بر اثر عوارض حوادث جان خود را از دست می‌دهند تصریح کرد: اورژانس هوایی قم خوشبختانه توانسته در کاهش هزینه‌ها و آمار تلفات نقش به سزایی داشته باشد.

وی از اختصاص یک دستگاه مدی کوپتر به اورژانس هوایی قم خبر داد و بیان کرد: با اختصاص این مدی کوپتر در سال آینده وضعیت ارائه خدمات اورژانس هوایی ارتقاء پیدا خواهد کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به روز خبرنگار ضمن تبریک این روز به خبرنگاران از تلاش‌های این قشر زحمتکش در این عرصه قدردانی کرد و افزود: خبرنگاران می‌توانند با اطلاع رسانی مناسب در خصوص مسائل و حوادث در کاهش آمار حوادث دخیل باشند.

دکتر ایرانی‌خواه در ادامه از تلاش‌های پلیس راه و و نیروی انتظامی قدردانی کرد و گفت: این همدلی و هم افزایی موجب شد تا اورژانس قم در سطح کشور رتبه برتر را در اورژانس هوایی کسب کند.

ایشان با بیان اینکه ارائه خدمات در سطح بالا می‌تواند بسیار مطلوب باشد تصریح کرد: مطلوب‌تر این است تا با آسیب شناسی و برنامه‌ریزی آمار حوادث را کاهش داده و به صفر برسانیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه سخنان خود به اجرای طرح نظام سلامت اشاره کرد و ادامه داد: این مهم به صورت یک انقلاب در نظام سلامت به نام استان قم رقم خورد و به شکرانه خداوند با همت، همدلی و هم افزایی خدمت گزاران میهن اسلامی و ارکان مختلف دولت و حاکمیت به تحقق رسید.

دکتر ایرانی‌خواه با بیان اینکه اجرای این طرح فراز و نشیب‌های زیادی داشت، اظهار کرد: اجرای این طرح از همان ابتدا برکات زیادی داشت و علاوه بر تکریم بیمار و بهبود ارائه خدمات از بعد کمی و کیفی کاهش هزینه‌های کمرشکن و سرسام آور درمان را به دنبال داشته است.

وی با اظهار اینکه اجرای این خدمت باید خیلی زودتر محقق می‌شد یادآور شد: کمبود اعتبارات یکی از علل تاخیر در اجرای این طرح بود هر چند که به گفته کارشناسان نداشتن همت در این زمینه نیز بی‌تاثیر نبوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه سرانه درمان هنوز به آنچه باید محقق شود نرسیده است یادآور شد: سرانه درمان ما نسبت به کشورهای دیگر پایین است و با برنامه‌ریزی منسجم و حساب شده بسیاری از اهداف محقق می‌شود.

* انجام 127 ماموریت توسط اورژانس هوایی قم طی یک سال

دکتر محمدرضا حسنی با اشاره به گذشت یک سال از فعالیت اورژانس هوایی قم افزود: اورژانس هوایی قم از بدو تاسیس تا به امروز با انجام 127 ماموریت 275 بیمار و مصدوم را منتقل کرده است.

وی مجروحان حوادث ترافیکی را 111 نفر ذکر کرد و گفت: هفت مورد از این ماموریت‌ها برای حوادث سقوط، یک مورد ریزش آوار، یک مورد غرق شدگی، دو مورد سوختگی، یک مورد زایمان، دو مورد انتقال به تهران و دو مورد نیز مسمومیت بوده است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم به نخستین ماموریت بالگرد قم اشاره کرد و ادامه داد: نخستین ماموریت این بالگرد پس از گذشت پنج ساعت از افتتاح آن کلید خورد که در آن سه مجروح که یک مادر و دو فرزندش بودند به مرکز درمانی شهید بهشتی انتقال داده شدند.

دکتر حسنی به کسب رتبه برتر توسط اورژانس هوایی قم در سطح کشور اشاره کرد و گفت: تعامل سطح بالا در استان، هماهنگی و حمایت ریاست دانشگاه علوم پزشکی و معاونان دانشگاه، برگزاری جلسات مکرر و کسب اطلاع از سایر استان‌ها از جمله علل این موفقیت محسوب می‌شود.

وی حضور برترین نیروهای پروازی در کادر پروازی اورژانس هوایی قم، هماهنگی‌های برون سازمانی و برون استانی، به کارگیری تجهیزات پیشرفته داخل بالگرد، پایش و بررسی نقاط عملکرد و ... را از دیگر دلایل موفقیت اورژانس هوایی قم دانست.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم با اعلام اینکه قم 20 میلیون جمعیت شناور دارد اظهار کرد: با توجه به این مسئله و داشتن 60 مناسبت ملی و مذهبی قم وضعیتی ویژه پیدا می‌کند و خدماتش عملا از جمعیت ثابت قم فراتر می‌رود.

حسنی جمع کل خودروهای ورودی به قم در سال 93 را بیش از 28 میلیون خودرو اعلام کرد و گفت: محورهای قم – تهران و قم – اراک به ترتیب پر ترددترین محورها بوده‌اند.

وی تعداد ماموریت با مجروح زیاد را 15 ماموریت ذکر کرد و افزود: رسیدن به این نتیجه که ماموریت توسط بالگرد انجام شود یا خیر، بسیار پیچیده است که باید در مدت زمان کوتاه تصمیم‌گیری شود و خوشبختانه این تشخیص در تمام ماموریت‌ها به درستی صورت گرفته است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم با اشاره به پر حادثه‌ترین محورها و جاده‌هایی که اورژانس هوایی برای آنها اعزام شده است ادامه داد: جعفریه، دستجرد، کهک و اتوبان قم – تهران بیشترین پرواز را به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس پلیس راهور نیز در این مراسم گفت: در چند سال اخیر شاهد کاهش چشم گیر تعداد تلفات جاده ای بوده ایم که نشان دهنده برنامه ریزی های گسترده توسط دستگاه های مسئول می باشد که از آن جمله می توان به اورژانس 115 اشاره نمود.
سرهنگ جمشیدی افزود ، در برخی از تصادفات بروز نقص فنی و ضعیف بودن سیستم ایمنی خودرو ها نقش بسزایی دارد که از دست پلیس و نیروهای امدادی کاری بر نمی آید و برای علاج آن بایستی فکری کرد.
رئیس راهور استان افزود، یکی از دلایل کاهش تعداد تلفات را فرهنگ سازی گسترده صورت گرفته توسط پلیس و ارگان های امدادی توصیف کرد و افزود: با حجم بسیار بالای تردد در سطح جاده های استان قم توانسته ایم کارنامه قابل قبولی را در سطح کشور از خود به جا بگذاریم.
 
 
 
 
 
 
 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 20490
کلمات کلیدی