همایش حفظ حیات جنین وپیشگیری از سقط جنین

روز یکشنبه مورخ 1403/07/22 در محل سالن همایش شهید مفتح دانشگاه علوم پزشکی قم، همایش حفظ حیات جنین و پیشگیری از سقط جنین  در قالب آموزش مداوم وبه همت معاونت درمان دانشگاه برگزار گردید.

شرکت کنندگان در این همایش جمعی از متخصصین زنان و زایمان، پزشکان عمومی  و ماماهای دارای دفتر کار در سطح استان و نیز نمایندگانی از معاونت درمان  و بهداشت استان بودند.

سین برنامه‌های این همایش به شرح ذیل انجام پذیرفت:

1. نمایش فیلم مستند خونریزی با سخنرانی خانم دکتر سکینه سادات لطیفی (متخصص زنان و زایمان و عضو هیأت علمی) و بررسی زوایای مختلف پزشکی با موضوع سقط و چالش‌های مرتبط با سقط قانونی، تبیین نقش وزارت بهداشت و درمان در خصوص سقط جنین.

2. سخنرانی آقای دکتر محمد افراسیابی (معاون محترم مدیریت امور حقوقی دانشگاه علوم پزشکی قم) و طرح مفاد قانونی سقط جنین و قوانین کیفری و مجازات  سقط در راستای ماده ۵۶ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده.

3. سخنرانی خانم دکتر عطیه سادات دانش (متخصص طب سنتی و عضو هیأت علمی)  و بررسی داروها و مواد غذایی  از نگاه طب سنتی در ایجاد سقط جنین.

4. سخنران آخر، آقای دکتر رضایی آدریانی با بررسی سقط از منظر اخلاق پزشکی  با تاکید بر مجازات تعیین شده قانون جوانی جمعیت برای افراد متخلف.

 

 

 

 

***************************************************

پاسداشت و تکریم مقام شامخ شهدا

در روز چهارشنبه مورخ 18/07/1403 مدیر محترم امور حقوقی، معاون محترم ایشان و جمعی از کارشناسان امور حقوقی دانشگاه علوم پزشکی قم نمایندگانی از بنیاد شهید و امور ایثارگران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دیدار خانواده معزز و معظم شهدای استان قم رفتند.

در این دیدار جناب آقای کردی مدیر محترم امور حقوقی این دانشگاه، ضمن تجلیل از مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی بر لزوم پاسداشت و تکریم خانواده معظم شهدا و ایثارگران تاکید داشتند.

در این دیدارها از خانواده معظم شهیدان ناصر یزدی الاصل، علی رضا خیرخواه، احمد صحفی و مسلم بیطرفان تجلیل شد.

 

 

 

***************************************************

تقدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم از مسئولان دستگاه قضا

به مناسبت هفته قوه قضاییه، در روز یکشنبه مورخ 1403/04/10 ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی قم جناب آقای دکتر مصری به همراه مدیر امور حقوقی جناب آقای کردی و نیز معاون درمان جناب آقای دکتر محبی، دیدارهایی با ریاست محترم کل دادگستری استان حضرت حجت الاسلام مظفری، ریاست محترم کل دادگستری شهرستان قم جناب آقای منتهائی و نیز مدیرکل محترم اداره ثبت استان جناب آقای جوانی  داشتند.

در این دیدار ابتدا جناب آقای دکتر مصری ضمن تقدیر و تشکر از زحمات بی‌دریغ دستگاه قضا در جهت پیش‌برد اهداف نظام سلامت استان، گزارشی کلی از فعالیت‌های مستمر دانشگاه علوم پزشکی را تقدیم حضور ایشان نمود. در ادامه ایشان، در راستای هم‌افزایی هرچه بیشتر طرفین نسبت به حوزه سلامت، در خصوص مشروبات الکلی و مضرات آن، پیشنهاداتی ارائه نمودند

حجت الاسلام مظفری نیز در این جلسه با اشاره به تلاش های جامعه سلامت گفتند: خدمات ارزشمند درمانی و بهداشتی در استان بر کسی پوشیده نیست که همواره شاهد این خدمات هستیم. ایشان در ادامه بیان داشتند که به منظور پیشگیری و آگاهی رسانی به عموم جامعه، کارگروهی تخصصی با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و افراد ذی‌مدخل تشکیل گردد و نیز اعلام نمودند که نسبت به اجرایی شدن پیشنهاد موصوف هرگونه اقدامی از طرف دستگاه قضا متصور باشد اعمال می‌گردد.

 

 

در پایان این دیدار جناب آقای دکتر مصری ضمن تقدیر و تشکر مجدد از زحمات و پیگیری‌های امور مربوط به حوزه سلامت توسط دستگاه قضایی استان، با اهدای لوح تقدیر به این عزیزان آئین ختم جلسه را به جا آوردند.

 

 

 

 

***************************************************

برگزاری اولین ستاد فرعی مستندسازی اموال غیر منقول دانشگاه علوم پزشکی قم در سال١۴٠٣

در روز چهارشنبه مورخ بیست و ششم اردیبهشت ماه سال 1403 اولین جلسه ستاد فرعی مستندسازی اموال غیر منقول دانشگاه علوم پزشکی قم در حوزه ریاست (سالن شهید مطهری) برگزار با اعضای ستاد برگزار شد. در ابتدای جلسه گزارشی کاملی از اقدامات صورت گرفته در حوزه املاک در ماه جاری ارائه شد.

 

در ادامه تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید:

١. تعیین و تکلیف خانه بهداشت روستای سیرو.

٢. تعیین و تکلیف عرصه مرکز خدمات جامع سلامت شهید آوینی.

٣. زمین معوض عرصه در مسیر ایستگاه متروی مجتمع خیرین سلامت.

۴. تأمین اعتبار هزینه صدور اسناد املاک دانشگاه.

۵. بررسی درخواست متولی موقوفه زایشگاه الزهرا

۶. لزوم اخذ گواهی پایان کار جهت صدور اسناد مالکیت مراکز دارای قرارداد واگذاری زمین.

 

 

 

 

 

***************************************************

تشکیل جلسه کارگروه رفع اختلاف ماده 15 قانون اصلاح قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری :
 
روز شنبه مورخ هشتم اردیبهشت ماه سال 1403 ششمین جلسه کارگروه رفع اختلاف با حضور ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی قم جناب آقای دکتر مصری، مدیریت محترم امور حقوقی جناب آقای کردی و معاون ایشان آقای افراسیابی، سرپرست محترم مدیریت منابع انسانی دانشگاه جناب آقای خاکیان و نیز دبیر کمیته فرعی جناب آقای عربشاهی در محل دفتر ریاست دانشگاه تشکیل شد. در این جلسه تعداد هجده درخواست، با موضوعات تبدیل وضعیت استخدام، اصلاح حکم کارگزینی و... مورد بررسی قرار گرفت.
 
 
در این جلسه ابتدا ریاست محترم دانشگاه و رئیس کارگروه حل اختلاف داخلی دانشگاه جناب آقای دکتر مهدی مصری در خصوص پاره‌ای از موضوعات مورد طرح که عمده شکایات را شامل می‌شود مانند اجرای قانون ارتقاء و بهره‌وری کارکنان اورژانس 115، هزینه ایاب و ذهاب این پرسنل و تبدیل وضعیت ایثارگران و... توضیحاتی بیان نموده و نظراتی در خصوص پاسخ به این شکایات و اجابت خواسته شاکیان بیان داشتند.
 
 

 

 

 

 

***************************************************
بازدید دبیر محترم مدیریت‌های حقوقی قطب ششم از مدیریت امور حقوقی دانشگاه علوم پزشکی قم :
 
پیرو هماهنگی های بعمل آمده در راستای بازدید از زیر مجموعه های قطب ششم حقوقی، دبیر محترم ارزیابی عملکرد قطب ششم جناب آقای سید جواد رضایی و هیأت همراه ایشان در روز دوشنبه مورخ بیست و هفتم فروردین ماه سال ۱۴۰۳ از مدیریت امور حقوقی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم بازدید بعمل آوردند.
 
 
 
در لحضات نخستین حضور دبیر محترم قطب ششم، ابتدا جناب آقای رضا کردی مدیریت محترم امور حقوقی دانشگاه توضیحات کلی راجع به نحوه عملکرد این مدیریت و چگونگی پیگیری امور محوله (در واحدهای دعاوی، دیوان عدالت، املاک و مستغلات و امور قراردادها) به ایشان ارائه نموده و در ادامه آقای رضایی اهمیت جایگاه مدیریت‌های حقوقی دانشگاه، در انجام کلیه امور مرتبط با حوزه‌های مختلف را مورد تاکید قرار داده و خاطر نشان کرد که مدیریت امور حقوقی دانشگاه ظرفیت بالایی جهت پیشبرد اهداف دانشگاه‌ها داشته که هم رئیاست دانشگاه و هم سایر معاونت‌های وابسته، می‌توانند از این ظرفیت بهره لازم را ببرند.
 
 
 
در ادامه، آقای رضایی و هیأت همراهشان با حضور آقای کردی به واحد املاک حضور یافتند که در این واحد ابتدا مدیر محترم حقوقی گزارش کلی راجع به همکاران واحد و نحوه فعالیتشان بیان نموده و در ادامه بیانات ایشان، آقای محمدحسن سعیدی مسئول محترم واحد املاک و مستغلات توضیحات تکمیلی راجع به این واحد و نحوه ثبت و بایگانی اسناد مربوطه را ابلاغ نمودند.
 
 
 
 
در مرحله بعدی بازدید دبیر قطب ششم، ایشان به واحد قراردادها مراجعه نموده و مجددا در ابتدای امر جناب آقای کردی توضیحات کلی در مورد نحوه فعالیت همکاران این واحد ارائه نموده و در تکمیل سخنان ایشان آقای رضایی سوالاتی را مطرح نمودند که همکاران محترم به صورت جزئی و کامل پاسخ‌های مربوطه را ارائه نموده و در آخر چند نمونه از قراردادهای مهمی که در این واحد تهیه و تنظیم شده است را بررسی نمودند.
 
 
 
 
 
در مرحله پایانی بازدید دبیر محترم قطب ششم، هیأت ارزیابی کننده به همراه جناب آقای کردی در دفتر ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی قم جناب آقای دکتر مهدی مصری دیداری صمیمانه با ایشان به عمل آوردند. در این دیدار ابتدا آقای رضایی ضمن ارائه گزارش ارزیابی خود از مدیریت امور حقوقی دانشگاه قم، اعلام رضایت خود را از نحوه عملکرد و نیز همکاران این مدیریت، خدمت جناب آقای دکتر مصری اذعان نموده و در ادامه جناب آقای دکتر مصری ضمن خوش‌آمدگویی به دبیرمحترم قطب ششم و همکاران محترمشان، بر اعلام رضایتمندی ایشان نسبت به مدیریت حقوقی دانشگاه سعه گذاشته و اعلام رضایتمندی بسیار عالی خود را از نحوه درست و دقیق و به موقع عملکرد این مدیریت بیان نموده و در ادامه خواستار همکاری هرچه بیشتر و صمیمانه‌تر مدیریت‌‎های حقوقی در سایر استان‌ها با یکدیگر و تبادل راهکارهای کارآ و اثربخش بین خود و وزارتخانه شدند. ایشان همچنین اذعان داشتند که در دانشگاه علوم پزشکی قم کلیه واحدها و معاونت‌ها موظفند تا قبل از انعقاد هرگونه تفاهم‌نامه‌ و قرارداد (درون سازمانی یا برون سازمانی) و نیز جهت صدور کلیه بخش‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و یا آئین‌نامه‌ها، نظر واحد حقوقی را دریافت نمایند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
***************************************************
تقدیر از پرسنل مدیریت امور حقوقی به مناسبت روز وکیل توسط ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر مصری:
 
روز هفتم اسفند ماه سال 1402 به مناسبت روز وکیل مراسم تقدیر و تشکر از همکاران حوزه حقوقی در محل دفتر ریاست محترم دانشگاه (سالن شهید مطهری) برگزار شد.
 
 
 
این جلسه با قرائت کلام الله مجید و ذکر صلوات بر محمد و آل محمد (ص) آغاز شد و در ادامه ابتدا جناب آقای دکتر کردی مدیریت محترم حقوقی با عرض تبریک ایام نیمه شعبان و نیز تبریک روز وکیل خدمت همکاران محترم واحد حقوقی کلام خود را شروع کرده و به مناسبت حضور جناب آقای دکتر مصری در این جشن ابراز خرسندی نموده و از ایشان تشکر و قدردانی به عمل آوردند و سخنان خود را با ارئه گزارشی مفصل از فعالیت‌های واحد حقوقی در سال جاری (دعاوی، قراردادها و باالاخص امور مربوط به املاک) را ادامه دادند و بیانات خود را با ذکر صلوات به پایان رساندند.
 
 
در ادامه جناب آقای شهاب الدین سلگی کارشناس حقوقی مجتمع آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی/امیرالمومنین، ضمن عرض سلام و تبریک به مناسبت روز وکیل و نیز ابراز سرور از حضور جناب آقای دکتر مصری، مسائلی را راجع به امر بستری و مداوای اتباع خارجه در مراکز درمانی استان مطرح نموده و خواستار ایجاد فضایی بهتر و ایمن‌تر برای این موضوع شدند.
 
در پایان جناب آقای دکتر مصری ریاست محترم دانشگاه ضمن تبریک ایام خجسته نیمه شعبان و روز وکیل سخنان خود را آغاز نمودند. ایشان در ادامه به امر حیاتی رشد و تکامل انسانی و بیان سه نکته کلیدی در همین رابطه پرداختند که کلیه امورات و دعاوی حقوقی و قراردادهای مربوط به معاونت‌های درمان، بهداشت، غذا و دارو و توسعه منابع به مدیریت حقوقی دانشگاه مربوط می‌شود، نیاز مبرم به نیروی زبده و کارآمد می‌باشد تا امورات محوله به درستی و صحیح صورت گیرد. در همین راستا تأکید نمودند که هرچه زودتر اقدامات لازم جهت اصلاح چارت سازمانی و جذب نیروی انسانی مورد نیاز این واحد انجام شود.
دکتر مصری در انتهای مراسم با اهدای لوح تقدیر از کارشناسان حقوقی این مدیریت تقدیر و تشکر به عمل آوردند.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • 1402/09/08 - 15:15
  • 415
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در سومین نشست هم اندیشی فصل حضور مطرح شد؛

توجه به کرامت انسانی در نظام سلامت مغفول مانده است/لزوم توجه کافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در سومین نشست از سلسله نشست‌های مسئله محور استادان دانشگاه‌های استان، مهمترین چالش‌های حوزه سلامت را مورد توجه قرار داد و بر لزوم توجه کافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت تأکید کرد.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر مهدی مصری در سومین نشست از سلسله نشست‌های مسئله محور استادان دانشگاه‌های استان قم که با حضور معاونین وی و همچنین مسئولان استانی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، در سخنانی با عنوان چالش‌های حوزه سلامت در استان قم با تمرکز بر دو مسئله «کرامت بیماران و مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانش‌آموختگان حوزه و دانشگاه» اظهار داشت: برگزاری این نشست‌ها به‌منظور ارائه راهکارهای استانی و کشوری برای حل چالش‌ها و مسائل مهم هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم چالش‌های حوزه سلامت را مورد توجه قرار داد و گفت: عدم توجه به حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماری سبب به وجود آمدن بسیاری از چالش‌ها شده و توجه آحاد جامعه و مدیران و مسئولان به این موضوع را در عمل می‌طلبد.

وضعیت خدمات دندانپزشکی نامطلوب است

وی با عنوان مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت ابراز داشت: فرسودگی تجهیزات بیمارستان‌ها، تراز منفی بیمارستان‌ها به‌ویژه مراکز درمانی 100 و 200 تخت خوابی؛ مراکز درمانی تک تخصصی؛ وضعیت نامطلوب خدمات دندانپزشکی؛ پایدار نبودن منابع اختصاصی وزارت بهداشت؛ مالیات ارزش‌افزوده؛ ارزان بودن سیگار؛ هزینه حوادث و بلایای طبیعی و غیرمترقبه؛ تغییر سبک زندگی مردم و رفتن عادت‌های غذایی مردم به سمت غذاهای فست فود و همچنین آسیب‌های اجتماعی می‌توانند منجر به چالش‌هایی در حوزه سلامت کشور شوند.

دکتر مصری افزود: تنزل فرهنگ سلامت همگانی؛ کمبود خدمات تخت‌های توان‌بخشی و افزایش جمعیت سالمندی؛ افزایش 30 درصدی سالمندی در سال‌های آینده؛ بار مالی ناشی از درمان اتباع خارجی؛ عدم دسترسی به اطلاعات بهداشتی اتباع خارجی در حوزه‌های بیماری‌های واگیر و غیرواگیر؛ اختصاص نیافتن منابع برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و لزوم ارتقاء استانداردهای رفاهی جامعه برای ارتقاء آن از دیگر چالش‌های مهم حوزه سلامت هستند.

لزوم توجه کافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: گرایش جامعه به‌ویژه جوانان به انجام عمل‌های زیبایی؛ توجه ناکافی سیاست‌گذاران توسعه به علوم انسانی و علوم اجتماعی در سلامت؛ لزوم توجه به انسجام و امید اجتماعی از طریق خلق ارزش‌های مشترک در جامعه؛ لزوم توجه خیرین سلامت به نیازهای واقعی نظام سلامت؛ مسئولیت‌پذیری اجتماعی و لزوم مدیریت و همگرا شدن برای حل مشکلات استان و کشور از دیگر مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت هستند.

توجه به کرامت انسانی در نظام سلامت مغفول مانده  است

دکتر مصری در ادامه مسئله لزوم توجه به حفظ کرامت ذاتی و انسانی به بیماران و مددجویان را مورد توجه قرار داد و گفت: بر اساس آموزه‌های انسانی و دینی بعد از یاد خدا، توجه به کرامت انسانی در نظام سلامت مغفول مانده  است؛ به تعبیری حفظ کرامت انسانی یک تکلیف است چراکه مسیر طغیان و عصیان را به روی انسان می‌بندد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خود نگهداری در ارتباط مؤثر در کادر سلامت با مردم؛ عدم شتاب‌زدگی در تشخیص و درمان؛ آداب طبابت بومی و احترام به فرهنگ بیمار؛ مؤلفه وفاداری به بیمار و تحمل زبان؛ لزوم تواضع و مواجهه مناسب با مشکلات بیمار مهم‌ترین مؤلفه‌های حفظ کرامت انسانی نسبت به بیماران و مددجویان هستند.

وی در ادامه به ارائه راهکارهای اخلاقی و دینی در راستای حفظ کرامت انسانی بیماران پرداخت و عنوان کرد: توجه به حدود الهی در مراکز درمانی؛ تمرین منطق و استدلال؛ تمرین سیاست ورزی؛ تمرین بخشش، احسان و عدالت ورزی؛ شناسایی رذایل اخلاقی و جایگزینی با فضایل اخلاقی و همچنین سرزنش وجدان در صورت لزوم مهم‌ترین این راهکارها هستند.

توجه به پیشگیری و بهداشت راهکاری مهم برای مدیریت سلامت در حفظ کرامت انسانی بیماران

به گفته دکتر مصری توجه به پیشگیری و بهداشت برای کاهش بار بیماری‌ها در جامعه؛ توجه به نوع چهار پیشگیری یعنی پرداختن به سبک زندگی سالم و عدم اقدامات ناایمن بهداشتی؛ توجه جدی برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و سرطان‌ها مهم‌ترین راهکارهای مدیریت سلامت برای حفظ کرامت انسانی بیماران هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان سخنانش مسئولیت‌پذیری اجتماعی را مورد توجه قرار داد و گفت: موضوع مهم و با اهمیت در این رابطه توجه به محله محوری و حوزه‌های پیشگیری است که عقلانی زیستن و داشتن سبک زندگی سالم کمک شایانی به داشتن مسئولیت‌پذیری بالا و عبور از چالش‌ها می‌کند.

گفتنی است این سلسله نشست‌های تخصصی که به‌منظور هم‌اندیشی و هم‌افزایی نخبگان در عرصه تصمیم‌سازی برگزار می‌شود با حضور سید عباس ذاکریان فرماندار قم، ابوالقاسم مقیمی معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری، دکتر مصری رئیس دانشگاه و معاونین وی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی تقوی رئیس دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در استان قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین طاهری رئیس نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم و جمعی از اساتید و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های استان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم در سالن شهید یخچالی پردیس این دانشگاه برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار,عکس و گزارش تصویری,همایش ها
  • کد خبر : 59441

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید