شناسایی ترکیبات شیمیایی و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) در زمانهای مختلف برداشت
نتایج این پژوهش نشان دادند که گیاه مریم گلی میتواند به عنوان یک منبع بالقوه جهت تولید ترکیبات دارویی و نگهدارنده طبیعی در محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد. در مجموع با توجه به بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس مریم گلی، بهترین زمان برداشت آن اواسط تیر میباشد.
زمینه و هدف: امروزه به دلیل افزایش استفاده از داروهای شیمیایی و گسترش مقاومت میکروبی نسبت به آنتیبیوتیکهای سنتتیک و همچنین عوارض جانبی مصرف داروها، شناسایی و معرفی گونههای گیاهی با خواص دارویی و ضد میکروبی اهمیت بسیاری دارد. مریم گلی یکی از مهمترین گیاهان دارویی و معطر است که دارای اثرات ضد سرطانی، آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی میباشد. زمان برداشت بر میزان ترکیبات مؤثر گیاهان دارویی تأثیر دارد؛ زیرا کمیت و کیفیت اسانس اندامهای گیاه در زمانهای مختلف، متفاوت میباشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف شناسایی ترکیبات اسانس اندام هوایی مریم گلی و نیز تعیین بهترین زمان برداشت به منظور دستیابی به بالاترین میزان اسانس، میزان ترکیبات فنلی و ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی آن در ارتباط با چهار باکتری گرم منفی و گرم مثبت انجام شد. |
|
واژههای کلیدی: مریم گلی، اسانس، ترکیبات شیمیایی، ظرفیت رادیکالی، عوامل ضدعفونی |
نظر دهید