انجام 1772 نظارت بهداشتی درطرح تشدید نظارتهای بهداشتی در ایام نیمه شعبان
دکتر مجید اصغری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به حضور جمع کثیری از زائرین از سراسر کشور در شهر مقدس قم در ایام نیمه شعبان گفت: با توجه به اهمیت تشدید نظارتهای بهداشتی و در جهت خفظ سلامت زائرین و مجاورین کریمه اهل بیت(س) مرکز بهداشت نسبت به استقرار 30 تیم نظارتی بهداشت از 5 شنبه چهارم اسفند ماه تا پایان روز نیمه شعبان در سطح استان بویژه در حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران بصورت شبانه روزی مشغول فعالیت بودند.
دکتر اصغری افزود: در این 4 روز تعداد 1772 بازرسی بهداشتی انجام شده است که غالب آن از مواکب و ایستگاههای صلواتی بویژه در بلوار پیامبر اعظم، مسجد مقدس جمکران و حرم مطهر، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن بین راهی، زائرسراها، اماکن اقامتی از جمله هتل ها و مدارس اسکان زائرین، بوستانها، امامزاده ها و مراکز طبخ غذا ویژه مراسم ها می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن قدردانی از سازمانهای مشارکت کننده در نظارتهای بهداشتی اظهار داشت: علاوه بر نظارتهای فوق تعداد 148 بازدید نیز بصورت مشترک با سازمانهای نظارتی از جمله صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی، تعزیرات و نمایندگان ستاد مردمی مواکب صورت پذیرفته است.
دکتر مجید اصغری ادامه داد: در این نظارتها جهت کنترل سلامت آب و مواد غذایی مصرفی ، تعداد 1052 مورد سنجش بار میکروبی از مواد غذایی با تجهیزات پرتابل بازرسی و نیز 502 مورد کلرسنجی و 53 مورد نمونه برداری از آب آشامیدنی و آب شهری توسط کارشناسان مرکز بهداشت انجام شد.
مدیرکل بازرسی قم گفت: تالابهای استان قم، سرمایههای زیستمحیطی ارزشمندی هستند که در صورت بیتوجهی، تبعات جبرانناپذیری برای استان و کشور به دنبال خواهند داشت. سازمان بازرسی با ورود به تخلفات مربوط به بهرهبرداری غیرقانونی از این منابع، گامهای مؤثری در مسیر حفاظت از محیط زیست برداشته است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه ۲۵ درصد از بار بیماریها در جهان ناشی از عوامل محیطی است، گفت: در ایران، رویکردهای درمانمحور و کمتوجهی به بهداشت محیط باعث شده فرصتهای کاهش بیماریها و دستیابی به توسعه پایدار از دست برود و اکنون باید اقدامات پیشگیرانه را در اولویت قرار دهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر لزوم کاربردی بودن پژوهشها در حوزه محیط زیست، گفت: پژوهشها باید بهگونهای طراحی شوند که بتوانند راهکارهای عملی برای حل چالشهای زیستمحیطی، مانند آلودگی هوا، گرد و غبار، آلودگیهای ناشی از فلزات سنگین و مصرف نامتعارف آفتکشها ارائه دهند.
استاندار قم با اشاره به تکمیل مطالعات اولیه در زمینه گرد و غبار افزود: مطالعات اولیه برای شناسایی عوامل و پیامدهای گرد و غبار به پایان رسیده است و اکنون زمان آن رسیده که با برنامهای دقیق و اجرایی وارد مرحله عملیاتی شویم؛ نباید اجازه دهیم که این تهدید زیستمحیطی بیش از این سلامت مردم را به خطر بیندازد.
1403/09/27
نظرسنجی
انتخاب حالت کور رنگی
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
نظر دهید