پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به مناسبت روز آمار و برنامه‌ریزی

متن پیام دکتر مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، به مناسبت اول آبان، روز ملی آمار و برنامه ریزی به شرح ذیل است:

از جمله اولویت‌‌های زندگی شخصی و اجتماعی بشر که در رشد و پیشرفت فردی و اجتماعی وی تاثیر به سزایی دارد نقش برنامه‌‌ریزی است که در آیات و روایات دینی و اسلامی نیز بر آن تأکید ویژه شده است.

در این رابطه حضرت امیرالمومنین امام علی (ع) می‌ فرمایند: «قوام العیش حسن التّقدیر و ملاکه حسن التّدبیر» پایداری زندگی به برنامه‌ریزی درست و وسیله رسیدن به آن، مدیریّت صحیح است.

بنابراین قطع به یقین یکی از ارکان مهم برنامه‌ریزی دستیابی به آمارهای متقن، درست و صحیح است که بدون داشتن آن توسعه در آن جامعه با مشکل مواجه شده و اعتماد دو سویه میان مردم و مسئولان تحت الشعاع قرار می‌‌گیرد.

کاهش هزینه‌‌ها و بهره‌گیری از داده‌‌های آماری جزو بنیادی‌‌ترین اصول برنامه‌‌ریزی بوده و یکی از شاخص‌‌های اساسی مدیریت به شمار می‌‌رود؛ همچنین یکی از اهداف کلان حوزه درمان بهبود ساختار و روش انجام کار است که در آن استناد به آمار و برنامه‌ریزی اهمیت می‌‌یابد.

اینجانب ضمن بزرگداشت یکم آبان روز ملی آمار و برنامه‌‌ریزی، موفقیت روزافزون همه فعالان این عرصه را از ایزد منان خواستارم.

دکتر مهدی مصری
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم