• 1403/08/07 - 11:27
  • 492
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گام موثر قم در پیشگیری از سرطان

دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوری پزشکی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: پیشگیری و غربالگری در بستر مناسب نظیر آن چه مکسا با همراهی دانشگاه علوم پزشکی قم و شبکه ملی خیرین فعال در حوزه سرطان در قم انجام داده، گام موثر در پیشگیری از سرطان است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، پرفسور مصطفی قانعی در افتتاحیه دومین کنگره بین المللی کنسرژنومیکس اظهار داشت: استارت تاپ ها و بیمه‌ها باید روند درمانی را به سمت تکنولوژی های نوین درمانی پیش ببرند.
 
رئیس کنگره ژنومیکس رویکرد خیریه‌ها در اثر گذاری بر کاهش ابتلا به سرطان از طریق توسعه و اجرای مدل‌های مبتنی بر پیشگیری و مدیریت بهینه جامع سرطان را تقدیر کرد.
 
وی گفت : پیشگیری و غربالگری در بستر مناسب نظیر آن چه مکسا با همراهی دانشگاه علوم پزشکی  قم و شبکه ملی خیرین فعال در حوزه سرطان در قم انجام داده، گام موثر در پیشگیری از سرطان است .
 
پرفسور قانعی اظهار امیدواری کرد با چشاندن لذت خیر به نیکوکاران بالقوه جامعه این گروه به عرصه مبارزه با سرطان در مسیر تولید دانش نوین نظیر ژنومیکس یا عرصه پیشگیری و مقابله با سرطان بپیوندند.
 
وی گفت: یکی از کارهای در اولویت این است که پروتکل های نوین درمانی جایگزین  شیوه های قدیمی شود.
 
دبیر ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه ژنومیکس لبه دانش و فناوری است، گفت: کنگره کنسرژنومیکس تلاشی برای بهره گیری از پتانسیل جوامع علمی، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه های تشخیصی و شرکت های دانش بنیان به منظور توسعه راهکارهای جامع و مبتنی بر شواهد برای مدیریت سرطان در کشور است.
 
رئیس کنگره کنسرژنومیکس همچنین از ایجاد مشوق برای آزمایشگاه ها خبر داد و افزود: با این اتفاق آزمایشگاه ها وسایل پیشرفته مورد نیاز آزمایشگاهی را وارد می کنند و در کنار آزمایشات روتین، آزمایشات ژنتیک هم انجام می دهند.
 
وی همچنین از دریافت مجوز آزمایشات پیشرفته ژنتیک در کشور خبر داد و گفت: در حال رایزنی با آزمایشگاه مرجع هستیم تا حکمرانی نیز  در این موضوع وارد  شود.
 
رئیس کنگره ملی کنسرژنومیکس درباره جایزه مکسا که قرار است در این کنگره به یک تشکل مردمی فعال در حوزه سرطان اهدا شود، گفت: خیریه ها باید پوست اندازی کنند و از شکل سنتی که به افراد پول و آذوقه بدهند خارج شوند  و به شکل  خیریه های نسل جدید در آیند.
 
وی با بیان اینکه خیریه دارویی نوونوردیسک نیمی از انسولین دنیا را تأمین می کند، افزود: این خیریه در اقتصاد دانمارک نقش اساسی دارد.
 
دکتر قانعی گفت: مکسا به عنوان یک خیریه نسل جدید افراد دانشمند را بکار گرفته و اجازه بروز فکرها و ایده های جدید را داده است.
 
وی گفت: حضور مکسا در کنسرژنومیکس به این معناست که خودش را با فرایندهای جدید تطبیق داده است و کنسرژنومیکس را به عنوان یک ستون حمایت از سرطان قبول دارد.
 
در ادامه دکتر رضا ملک زاده فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به تولید داروهای نوترکیب مبتنی بر SIRNA گفت: این داروها که با دستکاری SIRNA  تولید می شود، هر شش ماه یکبار مصرف می شود و بسیاری از بیماری ها را درمان می کند.
 
وی گفت: با تولید اینگونه داروها،  انقلابی  جدید رخ داده است به طوری که  برای بسیاری بیماری‌ها مثل فشار و چربی خون و بیماری های لاعلاج دیگر نیاز به خوردن دائم دارو نیست و نوبت های مصرف شش ماه یک بار می شود.
 
دکتر ملک زاده  با بیان اینکه تاکنون ۱۲ نوع از این داروها تولید شده است، افزود:  گرچه با مصرف داروهای جدید ۷۰ درصد بیماری ها قابل درمان است، اما در حال حاضر داروهای مبتنی بر SIRNA بسیار گران و فراگیری آن در نقطه شروع قرار دارد و  شایسته است برای توسعه مصرف آن حاکمیت و در کنار آن ها خیریه ها و سازمان های مردم نهاد وارد شوند.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 62466
کلمات کلیدی