• 1402/02/16 - 10:51
  • 749
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

فعالیت بیش از 800 نیروی ماما در استان قم

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم مامایی را یکی از از مهم‌ترین ارکان سلامت زنان و دختران دانست و گفت: تعداد نیروهای مامای شاغل در استان قم 860 نفر هستند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر مجید محبی در گفت‌وگویی با تبریک روز جهانی ماما به جایگاه ماماها در نظام سلامت اشاره و اظهار داشت: نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند و مامایی یکی از مهم‌ترین ارکان سلامت زنان و دختران به شمار می‌آید. 

 
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: در واقع ماماها در رسیدن به دستاوردهایی مانند مرگ زنان، نوزادان، کاهش سوء تغذیه مادران و کودکان و ترویج و تغذیه با شیر مادر بزرگ‌ترین نقش را ایفا می‌کنند. 


وی فعالیت و شغل ماماها را موردتوجه قرار داد و  گفت: ماماها علاوه بر زایمان، مراقبت‌های پیش از بارداری، بارداری و پس از بارداری در امر باروری سالم، معاینات میان‌سالان، غربالگری پستان و سرویکس، درمان بیماری‌های زنان، مشاوره‌های شیردهی و... نقش دارند. 


دکتر محبی تلاش ماماها در کاهش آمار زایمان سزارین و افزایش زایمان طبیعی را دارای اهمیت دانست و ابراز داشت: زایمان یک واقعه پر استرس است که زنان باردار برای سازگاری با آن نیازمند کمک افراد دیگر هستند؛ در بین ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی و عاملین زایمان به‌خصوص ماماها نقش ویژه‌ای در این زمینه بر عهده دارند.  


سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم نقش ماما در کاهش سزارین از طریق انجام زایمان فیزیولوژیک را چشمگیر دانست و گفت: بارداری یک پدیده فیزیولوژیک است اما پایان آن یعنی زایمان حادثه‌ای است که همراه درد، ترس، نگرانی و حتی وحشت از مرگ است. 


وی اضافه کرد: زایمان فرآیندی چندبعدی و دارای ابعاد جسمی، هیجانی، اجتماعی، فیزیولوژیکی، فرهنگی و روانی بوده که به‌عنوان یک تجربه دردآور زندگی تلقی می‌گردد؛ حدود 90-85 درصد موارد زایمان می‌تواند بدون انجام هرگونه مداخله به‌صورت طبیعی انجام گیرد.  


دکتر محبی بیان کرد: مادران باردار روش زایمان طبیعی را به‌اندازه روش سزارین راحت و ایمن نمی‌دانند چون انگیزه  اصلی بیشتر مادران در انتخاب سزارین کاهش درد است پس تنها چاره کنترل، معرفی روش‌هایی است که درد زایمان را کاهش دهد که یکی از مؤثرترین، کم‌هزینه‌ترین و کارآمدترین شیوه‌ها انجام زایمان به روش فیزیولوژیک است. 
 

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز داشت: زایمان فیزیولوژیک به معنی انجام زایمان ایمن، کم درد، طبیعی و بدون مداخلات پزشکی با رعایت حریم خصوصی زائو در کنار همراه ترجیحاً همسر، در محیطی امن و آرام منع عدم تحرک و منع عدم خوردن و آشامیدن است؛ زایمان فیزیولوژیک با مشارکت کامل مادر در فرآیند زایمان صورت می‌گیرد، این زایمان در وضعیت‌های مختلف انجام می‌شود و آگاهی مادر از روند این پدیده خارق‌العاده بسیار اهمیت دارد. 
 

وی افزود: انواع روش‌های کاهش درد زایمان غیر دارویی مثل ماساژتراپی، آروماتراپی، گرمادرمانی، سرمادرمانی، طب فشاری، موسیقی‌درمانی، رفلکسولوژی، تن آرامی، تکنیک‌های تنفسی و ...که در این حین انجام می‌شود نه‌تنها میزان احساس درد مادر را کاهش می‌دهد بلکه سرعت زایمان و رضایت مادر را افزایش می‌دهد و سلامت کامل جنین را تضمین می‌کند. 
 

دکتر محبی خاطرنشان کرد: سزارین یک پدیده با چندین علل بوده که امید است با افزایش ماماهای دوره دیده و ایجاد امکانات و فضاهای لازم در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان‌ها جهت آموزش به مادران و خانواده‌ها توجه به بلوک‌های زایمانی (خوشایند سازی و تجهیز آن‌ها)، تأمین نیروی انسانی آموزش‌دیده و کارآمد، حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از ماماها و.. شاهد کاهش سزارین و به دنبال آن سلامت مادران و جامعه باشیم. 

 
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در بخش دیگری از صحبت‌هایش به تعداد نیروهای مامای شاغل در سطح استان اشاره و اظهار داشت: تعداد ماماها در مرکز بهداشت 450 نفر، بیمارستان‌های دولتی 263 نفر، بیمارستان‌های خصوصی 85 نفر، مطب‌ها 42 نفر و در مراکز مشاوره 20 نفر هستند.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 57210
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید