• 1400/11/03 - 18:37
  • 1223
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی قانون هوای پاک در استان قم/ اثرات آلودگی هوا بر کیفیت زندگی مردم

نشست علمی آموزشی آلودگی هوا، اثرات بهداشتی و چالش‌های اجرای قانون هوای پاک در استان قم برگزار شد.

این همایش به همت دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با همکاری دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.

مهندس اروجی مدیرکل مدیریت بحران استان قم در این همایش که در سالن امام علی(ع) دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد گفت: آلودگی هوا در کل دنیا مشکلات بسیاری را به بار آورده است که این مشکل در کشور ما نیز وجود دارد.

وی گفت: قانون هوای پاک در کشور تصویب‌شده که اجرای آن در استان قم مهم است و باید همواره به دنبال این امر بوده و بکوشیم تا مباحث قانون دنبال شود.

مهندس اروجی ادامه داد: در استان قم به دلیل اقدامات صورت گرفته، وارد فازهای آلوده مثل شهرهای دیگر نشده‌ایم اما تعداد روزهای آلوده در قم نسبت به سال‌های گذشته دو برابر شده است.

وی به وضعیت دریاچه نمک اشاره کرد و گفت: اگر به وضعیت این دریاچه رسیدگی نشود، قطعاً دچار مشکلات عدیده می‌شویم که این مشکلات نه‌تنها برای قم، بلکه برای کل کشور خواهد بود.

 

دکتر غفوری عضو هیئت‌علمی دانشکده بهداشت و کارشناس کارگروه سلامت و امنیت غذایی نیز در این جلسه گفت: قانون هوای پاک کاملاً مشخص است و باید طبق برنامه‌های این قانون جلو برویم و تلاش داشته باشیم.

وی افزود: یکی از مشکلات ما این است که اثرات آلودگی هوا در استان قم را نمی‌دانیم و باید مسئولان بهداشتی در این خصوص همکاری داشته باشند.

دکتر غفوری گفت: تدوین برنامه جامع کاهش آلودگی هوای استان و اولویت‌بندی فعالیت‌های کنترل آلودگی هوا را باید داشته باشیم و از کارگروه سلامت و امنیت غذایی درخواست همکاری داریم.

 

دکتر عادلی رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم نیز در این جلسه گفت: آلودگی هوا موجب اثرات بسیار بدی ازجمله مرگ‌ومیرهای زودهنگام خواهد شد.

وی بابیان اینکه مشکلات تنفسی بار مالی بسیاری برای درمان دارد، بیان داشت: مشکلات بیماری تنفسی شایع است و در کل دنیا شاهد این نوع بیماری هستیم و سومین علت مرگ‌ومیر هم مسائل تنفسی است.

 دکتر عادلی با اشاره به اثرات آلودگی هوا بر روی کودکان اشاره کرد و گفت: بیماری آسم در میان کودکان ناشی از آلودگی هوا است و این‌یک بیماری شایع بوده که علائم آن نیز سرفه است.

 

مهندس نرگس جعفری مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت قم نیز در این نشست گفت: در سال جاری در استان قم ۶ روز بسیار ناسالم و ۹ روز خطرناک ازنظر آلودگی هوا ثبت‌شده است.

وی افزود: سال گذشته ۷۱ روز به‌عنوان روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۸ روز نیز روز ناسالم و پرخطر اعلام شد.

وی با تأکید بر این‌که باید با تدابیر اندیشیده شده روزهای سالم را افزایش دهیم، گفت: آلودگی هوا ناشی از آلودگی‌های صنعتی نام‌گذاری می‌شود و روزهایی نیز ناشی از آلودگی زیست‌محیطی است.

وی افزود: خارج کردن صنایع از نزدیک شهر و کم کردن تعداد صنایع آلاینده ازجمله اقدامات انجام‌شده در راستای کاهش آلودگی هواست، ولی انتظار می‌رود اقدامات بهتری نیز انجام شود.

جعفری با اشاره به‌ضرورت کاهش استعمال دخانیات میان اقشار مختلف جامعه، تصریح کرد: قانون جامع کنترل دخانیات که سال‌هاست نوشته‌شده، ولی اجرا نمی‌شود که امیدوارم قوانین مرتبط به دخانیات بیشتر و بهتر اجرایی شود.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 49469

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید