• 1400/06/17 - 10:06
  • 1173
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم:

نقش نهادهای فرهنگی به ویژه حوزه‌های علمیه در امر واکسیناسیون بسیار مؤثر است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در جمع مدیران استانی حوزه‌ های علمیه خواهران: نقش نهادهای فرهنگی به ویژه حوزه‌های علمیه در امر واکسیناسیون بسیار مؤثر است.














رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان این که نقش نهادهای فرهنگی به ویژه حوزه‌های علمیه در امر واکسیناسیون بسیار مؤثر است، گفت: هر یک از مبلغان حوزه باید تریبونی برای تبلیغ امر واکسیناسیون باشند تا هر چه سریع‌تر بتوانیم با واکسینه کردن جامعه به یک ایمنی بالایی در برابر کرونا برسیم.

به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، دکتر محمدرضا قدیر در نشست مدیران استانی حوزه‌ های علمیه خواهران که سه شنبه ۱۶ مردادماه ۱۴۰۰ در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، اظهار داشت: نقش نهادهای فرهنگی به ویژه حوزه‌های علمیه در امر واکسیناسیون بسیار مؤثر است.
وی با بیان این که هر موضوعی در مسئله طب باید مبتنی بر مستندات علمی بوده و مورد تأیید وزارت بهداشت باشد، افزود: هر یک از مبلغان حوزه باید تریبونی برای تبلیغ امر واکسیناسیون باشند تا هر چه سریع‌تر بتوانیم با واکسینه کردن جامعه به یک ایمنی بالایی در برابر کرونا برسیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم ادامه داد: در بحث واکسیناسیون، رهبر معظم انقلاب و مراجع و بزرگان حوزه برای ما الگو هستند و این بزرگواران واکسن را تزریق کرده و جلسات و مراسمات خود را نیز با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌کنند و این مسئله باید مورد توجه همه افراد جامعه باشد.
وی با اشاره به جایگاه علمی و فرهنگی قم در سطح ملی و فراملی، خاطرنشان کرد: تعامل حوزه سلامت و حوزه علم و فرهنگ در قم باید متبلور باشد و مورد الگوی دیگر استان‌ها قرار گیرد.
دکتر قدیر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که حدود ۵۰ درصد مرگ و میرها در بحث کرونا در بین افرادی است که نسبت به درمان خود دیر مراجعه کرده اند، گفت: هفته اول در درگیری کرونا پیک محسوب می‌شود و از لحاظ درمانی و تأثیر دارو توجه به آن بسیار مهم است.
وی بیان داشت: در پیک پنجم کرونا میزان بستری افراد به رقم ۲۵۰۰ نفر رسید که این مسئله تاب آوری نظام سلامت را با مشکل مواجه کرد و با این حال، در استان قم هیچ بیماری پشت درب‌های بیمارستان معطل نماند و با مدیریت تخت‌ها همه افراد خدمات دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان این که بیش از ۹۰ درصد افراد بستری در بیمارستان‌ها از بین کسانی هستند که واکسن نزده اند، افزود: باید به این مسئله توجه کنیم که اختلاف اثربخشی در بین واکسن‌ها ۵ تا ۱۰ درصد است و طبق تحقیقات علمی اولین واکسن بهترین واکسن است؛ لذا افراد هر واکسنی که در چرخه واکسیناسیون موجود بود را تزریق کنند و نگران اثربخشی آن نباشند.
وی ادامه داد: البته در امر واکسیناسیون افرادی که علامت کرونا دارند باید ۶ تا ۱۰ هفته بعد از بهبودی اقدام به تزریق واکسن کنند تا با مشکل مواجه نشوند و افرادی هم که در تماس با افراد کرونامثبت در منزل یا محل کار هستند و احتما ناقل بودن در آنها وجود دارد بهتر است واکسیناسیون را ۴ تا ۶ هفته به تعویق بیندارند.
دکتر قدیر با بیان این که اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم واکسینه شوند چرخه انتقال ویروس قطع شده و یا کاهش پیدا می‌ کند، تأکید کرد: نهادهای فرهنگی به ویژه حوزه‌های علمیه خواهران باید مردم را اقناع و ترغیب به دریافت واکسن کنند.
وی مهم‌ترین مسئله در بحث اقناع سازی افراد جامعه را ایجاد اعتماد در بین آنها دانست و اظهار داشت: بزرگان و طلاب حوزوی می‌توانند در بحث اقناع سازی ورود خوبی داشته باشند و روند واکسیناسیون در کشور را سرعت ببخشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم، روند واکسیناسیون در استان قم را خوب توصیف کرد و گفت: روز دوشنبه ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۰ رکورد واکسیناسیون در قم شکسته شد و ۱۷ هزار دوز واکسن تزریق شد که این مسئله باید ادامه پیدا کند.
وی در پایان با بیان این که در حال حاضر ۱۷ مرکز واکسیناسیون در قم فعال و آماده به خدمت رسانی هستند که طبق برنامه ریزی‌ها و ورود واکسن این مراکز به ۲۴ مورد افزایش پیدا خواهد کرد، تصریح کرد: در حال برنامه ریزی برای فعالیت ۲۴ ساعته مراکز واکسیناسیون هستیم.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 47057

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید